Статьи

Як стати шеф кухарем

Опубликовано: 08.10.2018

видео Як стати шеф кухарем

"Профессия достоинства": повар

Якщо вам дуже подобається готувати, і ви хотіли б присвятити себе цьому, задумайтеся про те, щоб стати шеф-кухарем. Дорога буде важкою - довгі зміни, фізична праця, жорстка конкуренція, але в нагороду можна отримати можливість створити щось своє, керувати роботою кухні або навіть управляти рестораном. З цієї статті ви дізнаєтеся про те, яку освіту та досвід вам знадобляться для того, щоб почати кар`єру кухаря.


Шеф-кухар Дмитро Радченко розповів про реалії своєї професії

Кроки

Частина 1 з 3: Рішення стати кухарем

1

Знайдіть роботу в ресторані. Незалежно від того, вчіться ви в школі або думаєте піти з роботи і присвятити себе кулінарії, перше, що треба зробити - зануритися в роботу ресторану: відчути умови, побачити методи роботи, освоїти обладнання, стикнутися з культурою ресторану. Перша робота в ресторані необов`язково повинна бути престижною. Спробуйте влаштуватися офіціантом в кафе або в кейтеринг. У ресторанному бізнесі найважливіше досвід, так що починайте його накопичувати якомога швидше.


10 интересных фактов о работе шеф-повара

2

Практикуйтеся в готуванні будинку. Готування в ресторані дуже сильно відрізняється від домашньої, але ви повинні по можливості освоювати нові продукти і техніки. Освоюйте роботу кухонним ножем та іншим обладнанням. Дізнавайтеся якомога більше про улюблену їжу. І, звичайно, про страви, за які люди готові платити гроші. Органічне, вирощене в природних умовах, кошерне, кобе - вам потрібно буде у всьому цьому розбиратися. Практикуючись будинку, подумайте про те, який з видів готування підходить вам більше всього. Ви хотіли б працювати з якимсь певним видом кухні? Вам більше подобається готувати десерти, а не основні страви? Ваші інтереси і визначать, де вам варто здобувати знання і досвід. Практикуйтеся готувати для інших. На шеф-кухарів чиниться великий тиск, якщо очікування клієнта не виправдані, він відсилає блюдо на кухню і пише негативний відгук. Краще з`ясуйте заздалегідь, чи зможете ви переносити прискіпливе ставлення до своєї праці.

3

Для заняття кулінарією потрібна пристрасть. Шеф-кухарем може стати не кожен. Щоб стати майстром, потрібно не тільки старанність, але і пристрасть до нового і знання конкурентів. Ходіть в хороші ресторани, це допоможе дізнатися щось про їх роботу. Зверніть увагу на ролі персоналу і їх загальну роботу. Читайте відгуки про ресторани, журнали з кулінарії, біографії кухарів та іншу тематичну літературу. Вам знадобиться глибоке розуміння обраного поля діяльності. "Про їжу. Строго конфіденційно. Записки з кулінарного підпілля" Ентоні Бурдена, "Довідник шеф-кухаря", опублікований американським кулінарним інститутом, "Азбука смаку" Доренбург і Пейдж - все це прекрасні книги з кулінарії.

Частина 2 з 3: Отримання кулінарної освіти

1

Запишіться на кулінарні курси. Щоб стати шеф-кухарем, диплом кулінарного технікуму необов`язковий, але він може допомогти влаштуватися в хороший ресторан. Подібні курси існують у професійно-технічних училищах і кулінарних інститутах. Більшість програм пропонують широке навчання в сферах харчування, санітарно-гігієнічних техніках приготування їжі, професії м`ясника, пекаря-кондитера та інших основ професії. Якщо ви плануєте колись відкрити свій власний ресторан, знайдіть програму, що включає управління бізнесом і людськими ресурсами, вам це потім стане в нагоді.

2

Влаштуйтеся на стажування. У деяких кулінарних курсів є договори з місцевими ресторанами, і вони пропонують студентам стажування. Якщо у вас є така можливість, скористайтеся цим. Ви продовжите освоювати нові техніки і в той же час придбаєте корисний в тому числі і для резюме досвід. Якщо на ваших курсах стажувань не пропонують, знайдіть щось самі. Поговоріть з шефом улюбленого ресторану і запитайте, чи не чи візьмуть вас учнем.

3

Отримаєте сертифікат, це допоможе при працевлаштуванні.

Частина 3 з 3: Прокладіть собі шлях до посади Шеф-кухаря

1

Подавайте заяви про прийом на роботу. Відучившись і набравшись досвіду, знайдіть роботу на кухні симпатичного вам ресторану. Якщо можливо, використовуйте якісь з заведених під час навчання і стажування зв`язків. Якщо ви раніше вже працювали з цими людьми, піднятися до шеф-кухаря може бути легше. У Європі в процес інтерв`ю входить також день роботи в ресторані, без оплати. Ви побачите, як вони працюють, вони побачать вас у справі, якщо все зійдеться і всім сподобається, вас візьмуть на роботу.

2

Зрозумійте, що вам, ймовірно, доведеться починати з самих низів. Багато шеф-кухаря починають роботу з низьких посад і пробиваються наверх протягом десяти або більше років. Конкуренція дуже жорстка, так що, якщо хочете домогтися успіху, вам доведеться гарувати. Навіть люди з кулінарним дипломом зазвичай починають з роботи "на підхваті" - чистять картоплю, обробляють м`яса, одним словом, займаються вимотує працею. Ті, хто добре справляється з роботою на підхваті, отримують підвищення і переходять в гардманже, де починають готувати закуски, супи і холодні страви. Наступний щабель - кухар лінії роздачі, тут вже починають працювати з клієнтами. Проявили себе і здатні просуваються в помічники шеф-кухаря. І, нарешті, шеф-кухар керує роботою всієї кухні, а іноді є і власником ресторану. Для досягнення цього рівня потрібні роки наполегливої праці.

3

Будьте в числі перших. У міру того, як ви піднімаєтеся по службових сходах, стежте за останніми віяннями в індустрії. Ходіть в кращі ресторани, знайомтеся з людьми у вашій сфері та відточуйте навички готування. Креативно підходите до роботи і дбайте про успіх ресторану. Прийде час, і вас підвищать до шеф-кухаря, або ж ваші знання та навички дозволять вам відкрити власний ресторан.

Поради

Ходіть в ресторани! Готування в ресторані має з домашньою мало спільного, а в меню ресторанів ви знайдете масу інформації та ідей. Будьте привітні з усіма на кухні. Посудомийка або клієнт, з якими ви говорили сьогодні, завтра можуть відкрити модний ресторан молекулярної кухні. Перегляньте кулінарні програми місцевих технікумов- різних класів та курсів стає все більше і більше.

Попередження

Працювати в кухні важко, особливо якщо ви не шеф-кухар. Приготуйтеся до того, що на вас будуть частенько кричати, особливо якщо ви новачок. Будьте обережні з ножами - порізатися дуже легко.

Новости

Где купить автомобильный держатель для телефона

Аксессуары сейчас делают практически для всего. Человеку всегда были интересны вещи, которые доставляют ему удобство, а когда в придачу этот аксессуар дает безопасность, то эти вещи становятся хитами

Великие актеры не получившие оскар
С приходом осени на горизонте появляются первые номинанты нового сезона премии Оскар. Сейчас много шума вокруг фильмов "Дикий", "Судья", "Исчезнувшая" и ряда других фильмов, которые будут выпущены в

Федеральное агентство по техническому регулированию
РОССИЙСКАЯ НАЦИОНАЛЬНАЯ СИСТЕМА Метрологию, стандартизацию и сертификацию следует рассмотривать и как инструменты технического регулирования. Техническое регулирование в России обусловлено ее желанием

В Волгограде на выборах в гордуму на 10.00 проголосовали чуть больше 3% избирателей
Явка на выборах депутатов Волгоградской городской думы по состоянию на 10.00 составила 3,16%. Как сообщает ИА «Высота 102», такие данные опубликовала ТИК Дзержинского района, которая выполняет полномочия

Бюллетени для голосования
Основной принцип голосования на общих собраниях акционеров (ОСА) закреплен в Федеральном законе от 26 декабря 1995 г. № 208-ФЗ «Об акционерных обществах» (далее – Закон об АО) и звучит, как «одна голосующая

Великие актеры у которых нет оскара
В этой публикации мы подробно поговорим об исполнителях, не обласканных признанием профессионалов. Перед вами предстанут актеры, у которых нет «Оскара». У эпатажного любимца женщин, обладателя

Обращение депутата к избирателям
4 декабря нам предстоит сделать выбор, от которого во многом будет зависеть судьба России, республики, района и каждого из нас. Либо мы продолжим поступательное развитие промышленности, сельского хозяйства

Голосование на твц право голоса сегодня
Учитывая нынешнюю ситуацию, которая складывается в стране и в мире, создана современная программа "Право голоса". В ней будут принимать участие политические деятели и всевозможные представители власти.

Простор агентство недвижимости
Агентство недвижимости "Простор" было создано летом 2000-го года. Основой компании стал опытный коллектив сотрудников, работавших вместе на рынке недвижимости Москвы с 1998 года. Базовым направлением

Голосование на твц право голоса
Российское ток-шоу «Право голоса» сняли с эфира из-за драки с политологом Томашем Мацейчуком из Польши, который во время записи передачи заявил, что жители России, в отличие, например, от

 
rss